Range Rover şi motocicletă Suzuki furate din Italia, depistate de poliţiştii de frontieră

Range Rover şi motocicletă Suzuki furate din Italia, depistate de poliţiştii de frontierăPoliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit un autoturism marca Range Rover, în valoare de 55.000 euro, respectiv o motocicletă marca Suzuki, care figurau în bazele de date ca fiind furate din Italia.

* În data de 12 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, jud. Suceava au desfăşurat în zona competenţă o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu autovehicule furate.
Astfel, lucrătorii noştri au identificat, pe raza localităţi Siret, un autoturism marca Range Rover, înmatriculat în Italia, despre care existau date că ar face obiectul unei infracţiuni.
Cu ocazia activităţilor specifice de verificare întreprinse de către poliţiştii de frontieră, s-a constatat că autoturismul figura în bazele de date ca fiind furat din Italia, din data de 01.03.2016.
Drept urmare, autoturismul marca Range Rover în valoare de 55.000 euro a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

* În data de 12 august a.c., în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român Gheorghe M., în vârstă de 54 de ani, care conducea un autotractor marca Mercedes, cu care tracta semiremorca marca Schhmitz.
Cu ocazia controlului de frontieră, s-a constatat că maramureşeanul transportă în semiremorca o motocicletă marca Suzuki.
În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că motocicleta figurează ca fiind furată, alertă emisă de către autorităţile italiene la data de 9.02.2016.
Drept urmare, motocicleta în valoare de aproximativ 2.000 lei a fost indisponibilizată la sediul SPF Petea până la finalizarea cercetărilor, iar cetățeanul român, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.
Mai nouă Mai veche