Buletin de presă, 13 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 13 septembrie 2016 - IPJ Suceava
Material lemnos confiscat de poliţişti în urma unor verificări şi controale în trafic

La 12.09.2016, ora 06.25, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Putna, despre faptul că, o persoană fură lemn din pădure.
Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat un bărbat de 70 de ani, din comuna Putna, cu un atelaj hipo încărcat cu material lemnos, care a declarat faptul că, la 10.09.2016, orele 17.30 - 18.00, a tăiat și tractat în livada din spatele locuinței sale, un arbore din specia brad, pe care l-a secționat și încărcat în căruță, urmând să-l comercializeze pe raza orașului Vicovu de Sus.
În urma inventarierii materialului lemnos, specialiștii silvici au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal, cantitatea de 1,32 m.c., lemn de brad.
Materialul lemnos în valoare de 300 lei a fost predat în custodie Ocolului Silvic Putna, iar bărbatului de 70 de ani i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept” și ”furt de arbori din fondul forestier național”, ce va fi soluționat procedural.

La 12.09.2016, ora 13.40, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Cacica, a oprit pentru control pe DC 18, pe raza satului Solonețu Nou, autoutilitara condusă de un bărbat de 43 de ani, din județul Caraș Severin, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal, cantitatea de 3,2 metri steri lemn de foc de esență fag.
Materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Solca, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum 2.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 12.09.2016, ora 08.50, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 209D, din comuna Dărmănești, un bărbat de 69 de ani, din municipiul Suceava, a efectuat un viraj, cu intenţia de a întoarce, fără însă să se asigure corespunzător, moment în care, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 39 de ani, din municipiul Suceava, care se deplasa în aceeaşi direcţie.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea conducătoarei auto de 39 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 12.09.2016, în jurul orei 02.30, în timp ce conducea autoturismul pe DC Ploșciu, din comuna Izvoarele Sucevei, datorită vitezei excesive, un localnic de 46 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsind partea carosabilă și s-a răsturnat.
În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni incompatibile cu viața, fiind declarat decedat de echipajul de pe ambulanță sosit la fața locului.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar numărul de circulație provizorie al autoturismului este expirat din data de 04.09.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Bărbat reţinut de poliţişti după ce a sustras portmoneul unei persoane

La 12.09.2016, ora 20.30, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de o femeie de 56 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, un tânăr necunoscut i-a luat din mână portofelul și a fugit.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 20.30, în timp ce se deplasa pe strada Celulozei, din municipiul Suceava, victima s-a intersectat cu un tânăr necunoscut, care i-a luat din mână portofelul cu bani și documente și a fugit.
În urma măsurilor întreprinse cu operativitate de polițiști, autorul a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 de ani, din orașul Dolhasca, asupra căruia au fost găsite o parte din bunuri, celelalte fiind recuperate dintr-un tufiș unde au fost aruncate de suspect.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 20 de ani fiind reținut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 13.09.2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.


Dosare penale la regimul rutier

La 12.09.2016, ora 02.10, un echipaj, în timp ce acționa pe raza localității Brodina de Sus din comuna Izvoarele Sucevei, a efectuat semnal regulamentar de oprire, folosind și semnalele acustice și luminoase, unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 300 m, unde, autoturismul a oprit, iar din interiorul acestuia au coborât 5 persoane ce emanau halenă alcoolică, din care 2 femei și 3 bărbați.
Întrucât se manifestau agresiv verbal și fizic și au refuzat să se legitimeze, cei trei bărbați au fost imobilizați și împreună cu cele 2 femei, au fost conduși la sediul poliției.
Din primele cercetări și din audierea persoanelor în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul a fost condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Moldova Sulița, care a refuzat să dea declarații.
Deoarece emana halenă alcoolică, bărbatului de 34 de ani i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, inclusiv recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, nici una din cele 5 persoane nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Bărbatul de 34 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, întrucât nu a făcut dovada asigurării RCA pentru autoturism.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice de sânge”, ce va fi soluționat procedural.

La 12.09.2016, ora 18.00, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată despre faptul că, pe raza comunei Zvoriștea, conducătorul unui tractor a distrus un gard.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea tractorul pe drumul public de pe raza satului Buda, comuna Zvoriștea, un tânăr de 26 de ani, din județul Botoșani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a acroșat un gard.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere, tractorul nu este înmatriculat sau înregistrat, iar bărbatul a condus vehiculul fără a avea acordul proprietarului acestuia.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.

La 12.09.2016, în jurul orei 18.49, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 208A, în localitatea Liteni, autoutilitara condusă de un bărbat de 56 de ani din județul Iași.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 13.09.2016, ora 00.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un bărbat de 45 de ani, din comuna Rădășeni.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche