VIDEO „Salvator din pasiune” - prima etapă la finalVoluntarii suceveni au finalizat prima etapă de pregătire din cadrul proiectului naţional „Salvator din pasiune”. În perioada 6 august-10 septembrie, în zilele de sâmbătă şi duminică, voluntarii au participat la cursurile introductive privind structura, misiunile şi atribuţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

În perioada de pregătire, voluntarii au parcurs noţiunile de prim ajutor de bază, susţinute cu profesionalism de către formatorii din cadrul inspectoratului sucevean, astfel încât acum, la finalul cursurilor iniţiale, sunt în măsură să utilizeze tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat pentru a fi angrenaţi în diverse acţiuni de intervenţie, ajutor umanitar şi popularizare a mesajului preventiv.
După derularea tuturor etapelor obligatorii, aceştia vor face voluntariat în cadrul subunităţilor inspectoratului şi vor fi pregătiţi să participe la misiuni, alături de echipajele de prim ajutor.
Derulat în premieră de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, proiectul urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

Purtător de cuvânt - plt.adj. Alin GĂLEATĂ

Niciun comentariu

Un produs Blogger.