Buletin de presă, 14 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 14 septembrie 2016 - IPJ Suceava
Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 13.09.2016, ora 10.40, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe raza comunei Putna, autoutilitara condusă de un tânăr de 22 de ani, din localitate, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transport ilegal, cantitatea de 4,45 m.c. lemn de foc.
Materialul lemnos în valoare de 800 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

La data de 13.09.2016, ora 11.30, o patrulă din cadrul Postului de poliţie Cacica, a oprit pentru control pe raza satului Pîrteștii de Sus, autoutilitara condusă de un bărbat de 29 de ani, din comuna Botoșana, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transport ilegal, cantitatea de 2,7 metri steri lemn de foc.
Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 13.09.2016, ora 10.15, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada 2 Grăniceri din localitate, autoturismul cu număr provizoriu de înmatriculare, condus de un bărbat de 26 de ani din comuna Baia.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul are dovada provizorie de circulație expirată din data de 07.09.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 14.09.2016, ora 00.40, Poliția orașului Frasin a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza localității s-a produs un accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ober din orașul Frasin, un localnic de 61 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile, avariind autoturismul.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul respirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 13.09.2016, ora 15.40, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un tânăr de 19 ani, din comuna Zvoriştea, nu a păstrat distanţa regulamentară în mers, intrând în coliziune față-spate cu autoturismul condus de o femeie de 28 de ani, din municipiul Bucureşti.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 28 de ani şi a unui minor de 11 ani, pasager în autoturismul condus de tânărul de 19 ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 13.09.2016, ora 16.34, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208D, pe direcţia Suceava spre comuna Mitocu Dragomirnei, un bărbat de 27 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers şi a acroşat în partea din spate, atelajul hipo condus în aceeaşi direcţie de mers de un localnic de 30 de ani.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a unei tinere de 23 de ani și a unui tânăr tot de 23 ani, ambii din comuna Mitocu Dragomirnei, pasageri în atelajul hipo şi a unui bărbat de 28 de ani, din comuna Stulpicani, pasager în autoturism.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul atelajului hipo și de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru conducătorul auto, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 13.09.2016, ora 20.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, la o unitate medicală din localitate s-a prezentat o femeie de 73 de ani din orașul Salcea, victima unui accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 19.00, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe DN 29, în localitatea Plopeni din oraşul Salcea, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Suceava, a surprins-o şi accidentat-o ușor pe femeia de 73 de ani, angajată în traversarea regulamentară a drumului pe trecerea de pietoni.
După impact, femeia i-a spus biciclistului să plece și a plecat și ea la domiciliu, însă ulterior, în jurul orei 20.00, a solicitat unei rude să o transporte la spital.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 13.09.2016, ora 22.24, Secţia 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U 112” de un tânăr de 22 de ani, din județul Vrancea, despre faptul că, a fost implicat într-un accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 22.00, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2, pe direcția Fălticeni către Roman, tânărul nu a adaptat viteza într-o curbă și încercând să evite un câine apărut pe partea carosabilă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Neglijenţa – Invitaţie deschisă la furt!

La data de 13.09.2016, ora 14.57, Secţia 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a fost sesizată despre faptul că, un bărbat necunoscut a sustras bunuri din locuința unei femei de 81 de ani din comuna Vicovu de Jos.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în jurul orei 11.00, un tânăr necunoscut a venit la locuinţa victimei şi i-a solicitat să-i împrumute o sumă de bani, ocazie cu care, profitând de neatenția acesteia i-a sustras un telefon mobil.
Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au identificat o vecină a victimei în vârstă de 86 ani, care a declarat faptul că, în cursul zilei, în jurul orelor 15.00, un tânăr necunoscut a venit la locuinţa sa și i-a lăsat gaj un telefon mobil, contra sumei de 250 lei, telefon care aparține părții vătămate.
În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un tânăr de 22 de ani, din municipiul Rădăuţi, recunoscut de persoana vătămată şi de martori după fotografia prezentată de polițiști.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorului și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor să dispună măsuri preventive minime pentru a nu cădea victime ale hoţilor care profită de orice neglijenţă şi superficialitate în asigurarea bunurilor.
Mai nouă Mai veche