Buletin de presă, 7 septembrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 7 septembrie 2016 - IPJ Suceava
Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţişti

La data de 06.09.2016, ora 19.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina, autoturismul condus de un tânăr de 28 de ani din comuna Ulma, care, după ce a coborât din autoturism, l-a încuiat şi a încercat sa plece de la faţa locului, fiind oprit de polițiști.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La 06.09.2016, ora 16.43, în timp ce conducea autoutilitara pe raza comunei Vama, din cauza faptului că, nu a păstrat o distanță corespunzătoare, un bărbat de 48 de ani, din municipiul București, a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat de 63 de ani, din municipiul Suceava.
În urma impactului, autoturismul condus de bărbatul de 63 de ani a intrat și el în coliziune față-spate cu autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani, din comuna Vama, care intenționa să efectueze o manevră de schimbare a direcției de mers spre stânga. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 63 de ani.
Cei patru conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 06.09.2016, ora 20.19, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 208E, pe raza comunei Dolhești, un localnic de 24 de ani, a surprins și accidentat un bărbat de 62 de ani, din localitate, care se deplasa neechipat corespunzător în calitate de pieton, pe partea dreaptă a carosabilului.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului, care a fost transportat la spital, însă, la ora 22.30, acesta a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Mai nouă Mai veche