Ghiozdane și rechizite oferite de polițiști copiilor în ultima zi de vacanță și în prima zi de școală

Ghiozdane și rechizite oferite de polițiști copiilor în ultima zi de vacanță și în prima zi de școală

Pentru fiecare elev, părinte și profesor, un nou an de învățământ reprezintă o nouă provocare. Polițiştii suceveni sunt alături de dumneavoastră și vă doresc mult entuziasm, curiozitate şi putere de muncă pentru obținerea unor rezultate deosebite.

Împreună, prin dezvoltarea unui simț al comunității în jurul școlii, vom oferi copiilor noștri un an școlar plin de creativitate și performanță, o școală frumoasă și sigură.

Cu toţii ne dorim o viaţă mai sigură pentru familiile noastre, copiii noştri, pentru întreaga comunitate! Ca poliţişti, membri ai comunităţii, grija noastră este, înainte de toate, să veghem la liniştea şi siguranţa tuturor.

Şcoala reprezintă cadrul în care se descoperă primele aptitudini şi se formează trăsăturile de caracter ale adulţilor de mâine. Alături de familie, profesorii sunt adevăraţi modelatori ai personalităţii copiilor, iar poliţiştii sunt cei care se implică direct în menţinerea unui climat de ordine astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

În ultima zi de vacanţă (11 septembrie 2016) şi în prima zi de şcoală (12 septembrie 2016) poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Romania Children Humanitarian Foundation au oferit 20 de ghiozdane echipate cu penare şi rechizite copiilor cu posibilităţi financiare reduse din zona rurală din proximitatea municipiului Suceava. Este un mesaj clar al poliţiştilor care îndeamnă pe copii să meargă la şcoală, să aibă rezultate bune pentru a deveni un sprijin pentru comunitate şi a dezvolta un comportament adecvat.

De asemenea, în prima zi de şcoală, peste 450 de poliţişti au participat la activităţile de deschidere a anului şcolar 2016/2017 şi au prezentat mesajul şefului Poliţiei Române adresat copiilor, părinţilor şi profesorilor.

Poliţiştii rutieri şi poliţiştii de ordine publică au asigurat fluidizarea traficului rutier şi au vegheat la siguranţa circulaţiei elevilor către şi dinspre unităţile de învăţământ. Nu au fost înregistrate nici un fel de incidente în incinta sau în zona adiacentă şcolilor, iar pe drumurile publice elevii au circulat în siguranţă.

Ghiozdane și rechizite oferite de polițiști copiilor în ultima zi de vacanță și în prima zi de școală


Poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal, promovând educaţia – factor principal în activitatea de prevenire a infracţionalităţii.

Părinţilor le recomandăm să aibă în vedere câteva întrebări astfel încât cei mici să crească într-un mediu sănătos şi cu o educaţie frumoasă:
Ce cred copiii despre şcoală?
Cu ce gânduri pornesc în fiecare zi spre şcoală?
Cât de activi sunt la ore?
Ce fac şi unde merg atunci când se termină orele?
  • Este important să ştiţi ce se petrece în sufletul lor, cum le puteţi fi alături, cum îi puteţi ajuta, prin colaborarea cu cadrele didactice sau direct, în relaţie cu ei.
  • Verificaţi de câţi bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră şi cum îi cheltuieşte.
  • Dacă fiul sau fiica dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa 
  • Învăţaţi-l să nu primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să nu dea relaţii despre programul dumneavoastră de lucru,
  • Interesaţi-vă permanent de situaţia şcolară a lui.
  • Faceţi cunoştinţă cu prietenii copiilor dumneavoastră şi cu familiile lor.
  • Distribuiţi copiilor sarcini clare în desfăşurarea vieţii de familie, care să le dezvolte simţul responsabilităţii şi al utilităţii, fără a exagera însă.

Atenție părinţi, preveniţi victimizarea copiilor dumneavoastră prin accidente de circulaţie!
Învăţaţi-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult!
Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura de farmecul zâmbetului lor şi de liniştea familiei!
Părinţii şi bunicii elevilor trebuie să conştientizeze că au rol major în promovarea valorilor, în formarea personalităţii copiilor, dar şi în protejarea lor de anturaje vulnerabile şi de unele influenţe negative ale Internetului.

Atenţie, copii!
Evitaţi să urcaţi  cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, deoarece puteţi fi prinşi de uşile acestora!
Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea  carosabilului!
Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare!
Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi  numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!
După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!
Conducerea bicicletei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale !
Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!

Pentru poliţiştii suceveni, siguranţa în unităţile de învăţământ constituie, şi în cursul acestui an şcolar, o prioritate. Vom continua derularea de activităţi pentru creşterea gradului de securitate atât în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, cât şi pe traseele de acces către şcoli.
Poliţiştii suceveni urează mult succes în noul an școlar tuturor, elevi, părinți și cadre didactice!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.