Buletin de presă, 12 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Persoane bănuite de furturi identificate de poliţişti

La data de 11.10.2016, în urma activităților operative și de cercetare întreprinse de polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava, în cauza din 07.10.2016, privind furtul din noaptea de 06/07.10.2016 dintr-un club din localitate, a sumei de 520 lei din portofelele unei tinere de 21 de ani și a prietenului acesteia, autorul faptei a fost identificat ca fiind un localnic de 24 de ani.
Cu ocazia audierii, acesta a declarat faptul că, pe timpul cât s-a aflat în incinta clubului, a consumat băuturi alcoolice, ceea ce l-a împins să comită furtul banilor din cele două portofele.
Întrucât prejudiciul a fost recuperat de persoanele vătămate, acestea au declarat în scris că s-au împăcat cu autorul și nu doresc continuarea cercetărilor, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

La data de 11.10.2016, în urma activităților operative și de cercetare întreprinse de polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava, în cauza din 10.10.2016, privind furtul unei sume de bani din locuinţa unui bărbat de 53 de ani din municipiul Suceava, autorii au fost identificaţi ca fiind, un bărbat de 31 de ani, din municipiul Suceava şi o femeie de 32 de ani, din județul Neamț, care au recunoscut comiterea faptei.
Prejudiciul a fost recuperat aproape în totalitate, rămânând de recuperat suma de 6.888 lei, pe care cei doi, au cheltuit-o.
În baza probatoriului administrat, cei doi autori au fost reţinuţi preventiv pentru 24 de ore şi încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 12.10.2016, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propuneri legale.
Cercetările continuă faţă de cei doi autori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 11.10.2016, ora 20.45, un echipaj din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preuteşti, a oprit pentru control pe DC Giurgeşti, din comuna Vultureşti, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 11.10.2016, ora 16.10, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă, pe B-dul Sofia Vicoveanca din municipiul Suceava, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, un tânăr de 19 ani, din județul Botoşani, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc și cu autoturismul condus în spatele a acestuia, de o femeie de 63 de ani, din comuna Moara.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto și a tânărului de 19 ani, vinovat de producerea evenimentului.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 11.10.2016, ora 18.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, între localităţile Ilişeşti şi Păltinoasa, pe un sector cu o succesiune de curbe, un bărbat de 43 de ani, din comuna Ostra, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a pătruns pe sensul opus, rotindu-se invers faţă de direcţia de deplasare, moment în care, a fost lovit de autoutilitara condusă de un bărbat de 64 de ani, din municipiul Suceava.
În urma accidentului, a rezultat rănirea unei femei de 33 de ani din comuna Ostra, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 43 de ani, a conducătorului autoutilitarei și a unui bărbat de 56 de ani, din comuna Rădășeni, pasager în aceasta.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 11.10.2016, ora 23.29, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza localității, a avut loc un accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se deplasa pe o stradă din municipiul Rădăuți, pe fondul vitezei și a ploii torențiale, un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un imobil.
În urma impactului, cele două persoane din autoturism, un tânăr de 26 de ani și unul de 27 de ani, ambii localnici, au fost rănite ușor, fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Întrucât cei doi tineri nu au putut da relații cu privire la cel care a condus autoturismul, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 26 de ani și de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celui de 27 de ani, după care, ambii, au refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru stabilirea persoanei care a condus autoturismul.

La data de 11.10.2016, ora 23.34, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178C, în comuna Frătăuții Noi, un localnic de 37 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț.
În urma impactului, conducătorul auto a suferit leziuni ușoare, după care, a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și să i se recolteze probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat


Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 11.10.2016, a fost încarcerată în arestul I.P.J. Suceava, o tânără de 23 de ani, din municipiul Fălticeni, urmărită internațional în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile italiene, pentru comiterea infracțiunii de trafic de stupefiante.
Femeia a fost reținută pe bază de ordonanță și ulterior a fost prezentată Curții de Apel Suceava, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.
Mai nouă Mai veche