Buletin de presă, 13 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La 12.10.2016, ora 16.35, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată despre faptul că, pe strada Nicolae Bălcescu din localitate, a avut loc o tamponare, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Nicolae Bălcescu din localitate, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 37 de ani, din comuna Rădășeni, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 12.10.2016, ora 22.45, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe partea carosabilă a DN 2, la ieşirea din municipiul Suceava spre municipiul Rădăuţi, se află o persoană de sex masculin, cu risc de accidentare.
Echipajul rutier deplasat la fața locului, a identificat un autoturism staționat pe partea dreaptă a drumului cu luminile de avarie în funcțiune și un bărbat de 48 de ani, din comuna Todireşti, care a declarat faptul că, în timp ce se întorcea de la serviciu la volanul autoturismului, a făcut pană şi încerca să schimbe roata.
Întrucât emana halenă alcoolică şi avea o vorbire incoerentă, polițiștii i-au solicitat bărbatului să se supună testului cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, după care, a refuzat şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 12.10.2016, ora 08.45, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 176, din direcţia Vatra Moldoviţei către comuna Moldoviţa, un bărbat de 33 de ani, din comuna Marginea, nu a respectat semnificaţia indicatorului de prioritate şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, intrând în coliziune cu autoturismul condus din sens opus, de un bărbat de 70 de ani, din comuna Moldovița.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 70 de ani, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche