Țigări ascunse în cutii de prăjituri, depistate în PTF Siret



Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit ascunse în cutii de prăjituri în PTF Siret, dar şi la frontiera verde peste 3.020 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de peste 26.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

* În dimineaţa zilei de 30 octombrie a.c., în jurul orei 04.06, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat călătorind pe jos, cetăţeanul ucrainean Andrii T., în vârstă de 38 de ani.
Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de prăjituri şi într-un borcan cu pulbere de cacao, cantitatea de 70 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 87 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Faţă de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 30.10.2016.

* De asemenea, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat, cantitatea de 2.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 26.000 lei.
În cauză, sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche