Buletin de presă, 3 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţişti

La 02.11.2016, ora 18.10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control, pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, motocicleta condusă de un tânăr de 25 de ani, din localitate, întrucât acesta circula fără a avea cască de protecţie.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu poseda permis de conducere categoria ”A” întrucât motocicleta are capacitatea de 500 cm cubi, iar permisul de conducere era suspendat din 12.08.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul”, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, ce va fi soluţionat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 02.11.2016, ora 07.55, în timp ce conducea autoturismul pe strada Aleea Dumbrăvii din municipiul Suceava, un localnic de 35 de ani, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depăşire a autoturismului condus în aceeaşi direcţie de mers de un tânăr de 21 de ani din comuna Dumbrăveni, care efectua virajul spre stânga în curtea unui imobil, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 21 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.11.2016, ora 17.15, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de spitalul din localitate, despre faptul că, la unitatea medicală s-a prezentat o femeie de 29 de ani, din comuna Moara, victima unui accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 02.11.2016, în jurul orei 15.30, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 290, din direcția Fântânele spre comuna Verești, ajungând în proximitatea intersecției cu drumul comunal care face accesul către localitatea Cotu Dobii, femeia de 29 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un podeț din beton amplasat pe partea dreaptă a direcției de deplasare.
În urma accidentului, conducătoarea auto a suferit leziuni ușoare.
Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche