Buletin de presă, 2 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră desfăşurată de poliţişti

În perioada 28.10.- 30.10.2016, Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză pe raza municipiului Suceava şi a comunei Şcheia.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 29.250 lei.
De asemenea, au fost reşinute 8 permise de conducere, din care 5 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Totaodată, în cadrul acţiunii au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 01.11.2016, ora 18.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DC Vuliva, pe raza comunei Frătăuții Noi, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.11.2016, ora 22.15, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat pe DN 17A, în apropierea unei stații peco din comuna Marginea, un autoturism, al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție, a demarat în trombă, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, pe o distanță de aproximativ 5 km, pe DN 17A și DJ 209K, ocazie cu care, pe fondul vitezei excesive, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu pod.
Conducătorul auto, ce prezenta leziuni minore, a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 21 de ani, din comuna Marginea.
La fața locului a intervenit un echipaj medical, însă conducătorul auto a refuzat internarea.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 01.11.2016, în jurul orei 07.50, în timp ce conducea autoutilitara pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un bărbat de 40 de ani, din comuna Udești, nu a păstrat distanța regulamentară în mers și a intrat în coliziune față - spate cu autoturismul taxi, condus de un bărbat de 55 de ani, din comuna Pătrăuți.
În urma accidentului, o femeie de 68 de ani, din comuna Pătrăuți, pasageră în autoturismul taxi, a suferit leziuni, fiind transportată cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.11.2016, ora 09.50, în timp ce conducea autoturismul pe DC Huși, din comuna Preutești, la pătrunderea pe DJ 208, un bărbat de 83 de ani, din comuna Preutești, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un tânăr de 20 de ani, din aceeași localitate, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 20 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital, pentru îngrijiri medicale, însă, nu a rămas internat.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.11.2016, ora 14.25, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe mijlocul părții carosabile, pe DJ 208, din comuna Preutești, un bărbat de 61 de ani, din comuna Dolhești, a virat brusc spre dreapta, fără să se asigure, fiind acroșat de autoturismul condus regulamentar în aceeași direcție, de un bărbat de 47 de ani, din municipiul Fălticeni.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat cu ambulanța la spital, pentru îngrijiri medicale
Cei doi participați la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru biciclist, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche