Numărul de beneficiari de ajutoare alimentare din judeţul Suceava în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015/2016

Numărul de beneficiari de ajutoare alimentare din judeţul Suceava în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015/2016 a fost de 157853, faţă de 125744 de persoane în anul 2014.

La data de 4 noiembrie 2016 a fost finalizată distribuţia pachetelor cu alimente în toate unităţile administrative din judeţul Suceava.

Au fost distribuite, atât pe listele iniţiale, cât şi pe listele suplimentare (care au cuprins cu prioritate persoane singure şi care au primit pentru a doua oară pachete alimentare din stocurile rămase nedistribuite după finalizarea distribuirii pe listele iniţiale) un număr total de 315706 cutii cu alimente.

Pachetele alimentare au fost livrate judeţului Suceava în patru tranşe.

În situaţia în care, la unele localităţi numărul de pachete alimentare nu a fost suficient pentru acoperirea solicitărilor (Botoşana, Drăgoieşti, Burla, Grăniceşti) s-au făcut compensări, transferându-se ajutoare alimentare de la unitățile administrativ-teritoriale aflate în vecinătate și care înregistrau excedent (Suceava, Rădăuţi, Marginea).

Printre dificultăţile întâmpinate în distribuirea ajutoarelor alimentare în cadrul POAD 2015/2016 a fost şi faptul că unii beneficiari nu s-au prezentat pentru ridicarea acestora, în mai multe unităţi administrativ teritoriale fiind necesară transportarea acestora la domiciliul persoanelor înscrise pe liste, în vederea finalizării acţiunii.


Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava
Mai nouă Mai veche