Percheziții la persoane bănuite de trafic de minori

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 19 percheziţii, în județele Suceava și Prahova, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi recrutat tinere, pe care le-ar fi determinat sau obligat să se prostitueze. 23 de persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 7 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au efectuat 19 percheziţii domiciliare, 14 pe raza județului Suceava și 5 în Prahova.

Acțiunea a vizat probarea activităţii a patru grupuri infracționale, bănuite de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, folosirea serviciilor unor persoane exploatate, act sexual cu un minor și favorizarea infractorului.

În urma acțiunii, 23 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Suceava, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2016, persoanele bănuite ar fi racolat și exploatat sexual 14 tinere, dintre care 7 minore. Victimele ar fi fost obligate să se prostitueze atât pe raza județelor Suceava și Prahova, cât și în Grecia, existând suspiciunea că asupra acestora ar fi fost exercitate acțiuni de intimidare psihică, violență fizică și alte acte de constrângere.

La activităţi au participat și luptători ai Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, de la brigăzile de combatere a criminalității organizate Ploiești și Bacău, precum și jandarmi.
Mai nouă Mai veche