Urmărire în trafic şi peste 12.000 pachete ţigări confiscate la frontieră



Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat peste 12.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 133.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

În seara zilei de 1 noiembrie a.c., la nivelul S.P.F. Brodina, s-a declanşat o acţune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 19.35, poliţiştii de frontieră au depistat în trafic, pe raza localităţii Brodina, un autoturism marca Citroen, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.
La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care lucrătorii noştri au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare.
După o urmărire de aproximativ 1 km, șoferul a oprit, a abandonat autoturismul şi profitând de întuneric a reuşit să fugă în localitate, sărind gardurile gospodăriilor din apropiere.
Maşina era plină cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.100 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.
Țigările în valoare de aproximativ 133.100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
De asemenea, pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare aplicat pe autoturismul marca Citroen aparține unei alte mașini, fapt pentru care, în cauză se mai efectuează cercetări şi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.


Comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serițan
Mai nouă Mai veche