„Moș Nicolae” în mijlocul copiilor și adulților ocrotiți în sistemul de protecție



Ca în fiecare an, în luna decembrie, Moș Nicolae s-a aflat prin mesagerii săi, în mijlocul copiilor și adulților ocrotiți în cadrul sistemului de protecție. Astfel, în fiecare centru rezidențial sau de tip familial din structura DGASPC, mesagerii moșului au oferit cadouri și au stat de vorbă cu copiii și adulții ocrotiți în regim rezidențial.

1. La Centrul de tip Familial ”Visătorii” Fundu Moldovei:
”Printre vise frumoase și fulgi de nea, copiii de la C.T.F. ,,Visătorii” Fundu Moldovei și-au lustruit cu grijă ghetuțele și le-au așezat pe scări. Cu mic cu mare, cu teamă și cu speranță așteaptă nerăbdători ca Moș Nicolae să sosească și anul acesta la fel ca în anii trecuți.
Oameni cu suflet mare și generos, preot Norocel Constantin de la Parohia Nașterea Maicii Domnului din Câmpulung Moldovenesc împreună cu familia Șalvari Georgeta și Traian au arătat că pot să facă fericiți o mână de copii care și-au găsit adevărata casă la C.T.F. ,,Visătorii”. O parte din visele lor au fost îndeplinite atunci când aceste persoane au început colaborarea cu C.T.F. ,,Visătorii”, în anul 2014, prin demararea proiectului ,,SUFLET PENTRU SUFLET DE COPIL”. Ghidați după motto-ul Maicii Tereza : ,,Nu există lucruri mărețe ci doar lucruri mici cu o dragoste mare”, au venit în casă ori de câte ori au putut și au avut ocazia, aducând daruri copiilor.
Aceste daruri au constat în produse de patiserie, panificație, alimentare,vestimentare, pături și lenjerii de pat.
Și anul acesta ghetuțele copiilor au fost umplute cu dulciuri, fructe, mănuși, căciulițe și ciorăpei. Bucuria a fost mare în rândul lor, atunci când au descoperit darurile lăsate de Moș Nicolae.
Cuvintele nu pot exprima recunoștința, dar fericirea citită pe chipurile acestor copii, valorează mult mai mult.”

2. Asociatia Parintilor cu Copii cu Nevoi Speciale a oferit daruri beneficiarilor Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie "Blijdorp - O Noua Viata" Suceava, de Sf. Nicolae.

3. La căsuțele de tip familial de la Mihoveni, Șcheia și Adâncata, Moș Nicolae a fost prezent în mijlocul copiilor cu dizabilități cu jucării, hăinuțe și încălțăminte, dulciuri și fructe, prin bunăvoința preoților de la Biserica ”Sfântul Dumitru” Suceava dar și a unor sponsori care vin în fiecare an însă nu doresc să-și dezvăluie identitatea.

4. Personalul de la Centrul de Plasament ”Mihail și Gavril” din Solca au fost mesagerii Moșului pentru copiii din centru dar și câteva familii care au venit tocmai din comuna Udești pentru a pune în ghetele copiilor â, pachețele cu dulciuri și multă dragoste.

5. De foarte mulți ani, în fiecare zi de 6 decembrie, tocmai de la Viena, sosește un oaspete mult-așteptat de toți copiii de la Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Fălticeni.
"Vine, vine Mos Nicolae" s-a concretizat într-o cină festivă organizată la Restaurantul Turist din Fălticeni la care au participat atât beneficiarii cât și angajații serviciului. Copiii au primit cadouri dulciuri, fructe și obiecte vestimentare.
Dulciurile au fost dăruite de către SC Sanimet.SRL Falticeni, iar obiectele vestimentare și cina festivă au fost darul doamnei Elisabeth Raborger - medic pediatru – oaspetele mult așteptat de la Viena.

Și în cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică Moș Nicolae a pus un mic dar în ghetele beneficiarilor prin grija personalului din centre sau prin generozitatea unor persoane fizice sau juridice care își doresc să aducă un strop de bucurie, în fiecare an, de sărbători, beneficiarilor noștri.

La CRRN Mitocu Dragomirnei:
„În luna decembrie persoanele asistate în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Mitocu Dragomirnei vor fi implicate în mai multe acțiuni de sezon.
Între aceste evenimente se numără și întâlnirea cu Moș Nicolae care a avut loc în data de 11 decembrie a.c., participarea la Concertul de colinde ”Părintele Bilauca Ioan” – ediția a III-a, colindarea diferitelor instituții publice și de mass media din județ ca parte a grupului de colindători ai Parohiei ”Sfântul Gheorghe” și alături de formația Dinamic Grup Suceava.
Evenimentul din data de 11.12.2016 a avut loc începând cu ora 17:00 cu participarea lui Moș Nicolae în persoana sponsorului principal, doamna Cornelia Procopiuc, a formației Dinamic Grup, a tinerei interprete de muzică populară Luisa Vasilcovici însoțită de un grup de copii și tineri cântăreți populari din Mitocu Dragomirnei și a unei surprize muzicale oferite prin amabilitatea doamnei Procopiuc.
Au fost împărțite cadourile moșului, cu toții am cântat și ne-am bucurat împreună de magia lunii cadourilor și a sfintelor sărbători de iarnă.”

DIRECTOR EXECUTIV, 
GEORGETA-NADIA CREȚULEAC 

Director Executiv Adjunct,
Margareta Isăilă
Mai nouă Mai veche