Burdujeni: Minor scandalagiu depistat la volan, încătuşat de poliţişti

La 17.03.2017, ora 02.00, în timp ce acționa în zona gării Burdujeni din municipiul Suceava, un echipaj rutier a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea și blocarea acestuia după circa 50 de metri.
Astfel, în momentul în care polițiștii au coborât din autospecială, conducătorul auto a demarat în marşarier şi a plecat spre cartierul Iţcani.
Ulterior, polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto, un tânăr de 17 ani din localitate, care, a devenit recalcitrant, motiv pentru care, a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche