Galanton, ridicat de polițiști de la grătar și băgat în arest după o ceartă cu bătăușul Bolea



Bogdan Galanton, angajat al firmei de pază și protecție RPG, a fost ridicat de polițiști luni seară, în jurul orei 19.00, în timp ce se afla la un grătar cu prietenii lângă pădurea din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Galanton a fost dus direct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, acolo unde a fost audiat și apoi prin ordonanță a procurorului a fost încarcerat pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava.

În ziua precedentă, duminică, Bogdan Galanton s-a întânit la Cinema City cu Mihai Răzvan Bolea, luptător la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava. Între cei doi exista o stare de tensiune după ce în urmă cu trei ani, în timpul unei descinderi la clubul Ranch, un echipaj SAS din care făcea parte și Bolea l-a agresat pe Bogdan Galaton. Acesta și-a scos certificat medico-legal și i-a făcut plângere polițistului. Duminică, pe holurile cinematografului, între cei doi a izbucnit o ceartă. Galanton i-a cerut explicații pentru agresiunea de acum trei ani, Bolea a făcut circ, s-a dezbrăcat și îl chema afară să se bată „parte-n parte”. Luni, Bolea i-a făcut plângere pentru ultraj, iar colegii lui din poliție s-au grăbit să-i pună lui Galanton cătușe pe mâini.

Mihai Răzvan Bolea are antecedente. Anul trecut, în august, Bolea și un alt polițist au bătut măr un bărbat în târgul Cumpărătura pentru că a refuzat să-și mute autoturismul pentru ca acolo să-și expună polițistul o mașină la vânzare. Deși există o plângere penală din partea victimei, ancheta în acest dosar bate pasul pe loc.

În schimb, în condițiile în care mii de dosare zac prăfuite în fișetele poliției, iar autori cunoscuți ai unor infracțiuni își fac de cap prin județ, de exemplu în Șcheia, este cel puțin ciudată graba cu care polițiștii s-au grăbit să-l ridice pe Galanton de la grătar, luni seară, la 19.00, la doar câteva ore după depunerea plângerii.

Dosarul în care Bolea a băgat un om în spital de ce nu soluționează la fel de urgent?

N-avem de unde să știm. IPJ Suceava a refuzat să răspundă la aceste întrebări, reprezentații Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava nu au răspuns la telefon, nici pe fix, nici pe mobil.
Mai nouă Mai veche