Costică Iurea, suceveanul care și-a violat propria fiică timp de trei ani, trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului IUREA COSTICĂ, pentru săvârşirea unei infracţiuni de viol în formă continuată, prev. şi ped. de art. 218 alin. 1 şi 3 lit. b şi c C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. şi a două infracţiuni de „violenţă în familie” prev. de art. 199 alin. 1 C.p. rap. la art. 193 alin. 1 C.p., cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada 2014-16.03.2017 a întreţinut, în mod repetat şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, relaţii sexuale prin constrângere, cu fiica sa minoră I.M.C. S-a mai reținut faptul că într-o seară din luna iunie a anului 2015, în jurul orelor 20:00, a lovit-o pe soția sa I.I. cu pumnii şi picioarele peste corp, cauzându-i suferinţe fizice, iar într-o zi din luna martie a anului 2017, a lovit-o pe fiica sa minoră I.M.C. cu o scrumieră în zona piciorului stâng, cauzându-i suferinţe fizice.

Având în vedere natura şi gravitatea faptei săvârşite de inculpat, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava din data de 28.06.2017 s-a dispus reţinerea inculpatului IUREA COSTICĂ pe o perioadă de 24 de ore, iar, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi nr. 23/AUP din data de 29.06.2017 s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului IUREA COSTICĂ pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.06.2017 până la data de 28.07.2017 inclusiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol în formă continuată prev. de art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. b şi c C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., inculpatul fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR DE CUVÂNT,
PROCUROR,
Georgescul Ruxandra – Andreea
Mai nouă Mai veche