Pensiunea Casa Elena din Voroneț, închisă temporar de inspectorii DSP Suceava



În urma finalizării analizelor de laborator pentru probele recoltate de la pensiunea din Voroneț o echipă de inspectori ai DSP Suceava s-au deplasat în cursul zilei de 28.08.2017 la unitatea sus menționată unde au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.800 de lei, atât administratorului unității comerciale cât și bucătarului pentru stare de igienă necorespunzătoare a blocului alimentar.
S-a recomandat închiderea unității pentru o perioadă determinată în care să se efectueze curățenia, dezinfecția și dezinsecția tuturor spațiilor. Unitatea alimentară se va redeschide după ce se vor recolta o nouă serie de teste de salubritate care să confirme eficiența acestor operațiuni.
Personalul blocului alimentar depistat ca fiind purtător de bacterii enteropatogene urmează în această perioadă un tratament pentru sterilizare și va fi reprimit în activitatea în urma unui nou control bacteriologic.
DSP Suceava atenționează toți deținătorii de unități de alimentație publică ca în această perioadă cu temperaturi relativ crescute și cu un flux mare de turiști, să supravegheaze cu atenție modul de păstratre, pregătire și servire a alimentelor si să acorde o atenție deosebită modului în care personalul desemnat efectuează operațiunile de curățenie și dezinfecție.
Facem aceste recomandări din dorința de a preîntampina apariția unor eventuale situații neplacute atat pentru turiști cât și pentru toate persoanele implicate în activitatea turistică.

Director Executiv,
Dr. Cătălina Zorescu
Mai nouă Mai veche