FOTO Zece căruțași amendați de polițiști într-o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală

La data de 13.10.2017, Biroul Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a organizat o acţiune pe raza de competență, inclusiv în mediul rural, pe linia combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, în care sunt implicaţi căruţaşii.Au fost controlate 121 de vehicule, inclusiv cu tracţiune animală.
Au fost testate cu aparatul etilotest 20 de persoane.
Au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 16.820 lei, din care 10 față de conducătorii atelajelor hipo.
De asemenea, au fost controlaţi în trafic şi şoferi fiind reţinute 5 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.



În paralel, pentru responsabilizarea căruţaşilor şi prevenirea unor evenimente rutiere, în zilele de 13 şi 14 octombrie 2017, poliţiştii de prevenire şi poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN 17, pe DN 29 A dar şi pe drumurile comunale adiacente, precum şi pe raza localităţilor Mitocu Dragomirnei, Adâncata şi Zvoriştea, Stroieşti şi Ilişeşti.

Au fost montate 50 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ. Peste 50 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Astfel de acţiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit.

Totodată, pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere, poliţiştii fac următoarele recomandări:
  • nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hipo este interzis;
  • folosiţi în mod obligatoriu vestele reflectorizante şi elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;
  • vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus pe acostament sau cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile;
  • să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;
  • să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;
  • să nu transporte persoane care stau in picioare.

Mai nouă Mai veche