Pieton ucis de un șofer care a fugit de la locul accidentului, la Moldova Sulița. Alt șofer beat care a intrat cu mașina în șanț, prins din întâmplare


La data de 27.11.2017, ora 05.19, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, pe raza comunei Moldova Sulița, este căzut pe carosabil un bărbat în stare de inconştienţă.
Polițiștii deplasați la fața locului, au reușit identificarea victimei ca fiind un localnic de 27 de ani, echipaj medical constatând faptul că acesta era decedat.

Cu ocazia cercetării locului faptei, au fost identificate fragmente provenite de la un autoturism, concluzia fiind aceea că bărbatul a fost victima unui accident de circulaţie cu fugă de la locul faptei.
În urma verificărilor, a fost identificat un autoturism cu avarii, într-un şanţ de pe DJ 175, ulterior fiind identificat și proprietarul vehiculului, un localnic de 22 de ani, care a recunoscut faptul că, în noaptea de 26/27.11.2017, în jurul orei 23.00, a condus mașina pe DJ 175, în zona producerii accidentului, însă a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în şanţ, fără să fie accidentată vreo persoană.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Ulterior, în urma activităților specifice, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism de altă marcă și model a fost implicat în accident, fiind dispuse măsuri operative de căutare și identificare a conducătorului auto.

Astfel, în jurul orei 15.00, a fost identificat un tânăr de 19 ani din comuna Moldova Suliţa care a recunoscut faptul că el a condus autoturismul implicat în accidentul produs în dimineaţa zilei de 27.11.2017, pe raza comunei Moldova Suliţa, însă, s-a speriat și a plecat la domiciliu.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În baza probatoriului administrat, în cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului de 19 ani, pentru comiterea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului sau modificarea ori ștergerea urmelor acestuia”, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J Suceava, urmând ca, la 28.11.2017, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc în vederea stabilirii unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche