„Ora Poveștilor”, în fiecare joi, la 17.00, la Biblioteca Bucovinei



„Ora Poveștilor” în fiecare joi a săptămânii, de la ora 17.00, la Secția de împrumut pentru copii a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava

Biblioteca Bucovinei urmăreşte în permanență creşterea gradului de interacţiune cu publicul său ţintă prin oferirea unor servicii sau programe gratuite cu adresabilitate directă. Pentru copii, dezvoltarea unor bune competenţe de lectură este esenţială iar accesul liber la lectură şi, pe această bază, la informare şi cunoaştere se impune în societatea modernă ca unul dintre drepturile fundamentale ale copilului.

Copilăria, adolescenţa şi post-adolescenţa sunt perioade optime ale învăţării, iar copilul-cititor de azi va deveni adultul-cititor de mâine.

Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” își propune să sporească calitatea acestei oferte, avându-i invitați speciali pe actorii Clara Popadiuc și Răzvan Bănuț, profesori, învățători, scriitori și bibliotecari ce vor trezi în sufletele curate și avide de cunoaștere ale copiilor dorința de a se apropia de carte, dorința de a citi, respectul față de carte și încurajarea exprimării libere.

Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginației, a visării și a jocului. Lectura influențează formarea personalității copilului, educația și cunoașterea iar abilităţile de lectură deprinse în copilărie devin o pasiune pentru tot restul vieţii.
Mai nouă Mai veche