Coșna: 31 de arbori tăiați ilegal din pădurea primăriei


La data de 27.02.2018, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune pe raza de competență pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului, a delictelor silvice și asigurarea unui climat de ordine publică și siguranţă rutieră, la care au fost cooptați și specialiști silvici. Au fost legitimate 48 persoane şi controlate 34 autovehicule. S-au constatat 2 infracțiuni şi s-au aplicat 27 sancţiuni contravenționale, în valoare de 10.800 lei. Poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 3.434 lei, constând în material lemnos și alte bunuri. Au mai fost reţinute 2
permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Exemplu:
La data de 27.02.2018, în urma continuării cercetărilor în cauza din 26.02.2018, când, pe timpul executării serviciului, poliţiştii Postului de poliție Coșna au constatat faptul că, din fondul forestier aparţinând Primăriei din localitate și administrat de Ocolul Silvic Dorna, au fost tăiați și sustrași mai mulți arbori, polițiștii și lucrătorii Ocolului Silvic Dorna s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care, au constatat faptul că, persoane necunoscute au tăiat ilegal 31 de arbori din specia molid, cu un volum de 26,2 m.c. și o valoare de 8.819 lei.
Cu ocazia cercetărilor, echipa de control a identificat în proximitatea locului comiterii faptei, pe terenul aparţinând unui localnic, cantitatea de 20,939 m.c. de lemn, ce a fost depozitată de un bărbat de 32 de ani, tot din comuna Coșna, care, în urma audierii a declarat faptul că, lemnul îi aparţine, dar nu deţine documente legale de provenienţă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, materialul lemnos identificat fiind confiscat și predat în custodie specialiştilor silvici.
Mai nouă Mai veche