FOTO Cherestea trasportată ilegal cu o dubă. Șoferul, amendat cu cinci mii de lei

Sâmbătă, 17 martie 2018, în jurul orei 18.00, un echipaj de jandarmerie a depistat, pe un drum forestier din sat Dragoșa, comuna Frumosu, o autoutilitară care transporta material lemnos, fără documente de proveniență

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat faptul că R. T., în vârstă de 28 de ani, cu domiciliul în comuna Vama, judeţul Suceava, transporta cantitatea de 5,25 mc cherestea din specia răşinoase, în valoare de aproximativ 3500 lei.

Fiind întrebat cu privire la provenienţa lemnului, conducătorul auto a declarat că nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos pe care îl transporta.

Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodia Depozitului de material lemnos Dragoșa, iar autovehiculul cu ajutorul căruia s-a transportat materialul lemnos a fost indisponibilizat.

Persoana în cauză a încălcat dispoziţiile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, transportând material lemnos fără aviz de însoțire, motiv pentru care aceasta a fost sancționată contravențional cu amenda în valoare 5000 lei.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice

Mai nouă Mai veche