Fotografia din Sucevița cu care suceveanul Nicu Spînu a câștigat The Sony World Photography Awards, faza națională

Fotograful Nicu Spînu a câştigat Romania National Award 2018 în cadrul competiţiei The Sony World Photography Awards. Nicu Spînu, originar din Suceava, dar stabilit la Iaşi, a câştigat faza națională a concursului cu fotografia intitulată „The Boot”.

Produse de World Photography Organisation, premiile Sony World Photography Awards reprezintă cea mai diversă competiţie de fotografie din lume. La cea de-a 11-a ediţie au participat fotografi din 200 de ţări şi teritorii cu peste 320.000 de fotografii realizate în cursul anului trecut.

Zece fotografii au fost desemnate câștigătoare la categoriile din cadrul secţiunii Open a concursului, iar 63 de fotografi au fost laureaţi ai secţiunilor pe ţări, printre care şi Nicu Spînu.

Premiul câștigat de Nicu Spînu constă în echipamente pentru fotografie digitală de ultimă generaţie de la Sony, iar fotografia „The Boot”, alături de celelalte fotografii câştigătoare, atât la secţiunile naţionale cât şi la secţiunea Open, va fi inclusă în Expoziţia Sony World Photography Awards, care va fi deschisă la Londra între 20 aprilie şi 6 mai.

„Este o tradiţie veche în România ca în Ajunul Sfântului Nicolae oamenii să-şi cureţe ghetele şi să le facă cu cremă în speranţa că, în timpul nopţii, însuşi Sfântul Nicolae va veni şi le va pune cadouri în încălţări. Inspirat de apropierea sărbătorilor, mi-am ridicat drona şi am surprins această scenă”, scrie fotograful în mesajul care însoţeşte fotografia.

„Este probabil cea mai mare surpriză a anului pentru mine. Încă nu m-am obişnuit cu gândul că fotografia mea se numără printre instantaneele celor mai buni fotografi ai lumii. Mereu am visat să promovez locuri şi tradiţii frumoase la nivel internaţional, dar niciodată nu am crezut suficient de mult” a spus fotograful Nicu Spînu.

„The Boot” - Nicu Spînu / worldphoto.org

Mai nouă Mai veche