Schweighofer anunță că și-ar fi vândut pădurile din România


Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni în prelucrarea lemnului, face o schimbare de strategie și vinde compania subsidiară Cascade Empire S.R.L. (Cascade Empire), precum și divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L., către compania suedeză GreenGold Group. Părțile contractante au decis să nu facă publică valoarea tranzacției și detaliile contractuale. Pădurile deținute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare, localizate în județele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamț și Suceava

Cascade Empire achiziționase pădurile respective între anii 2003-2011 și are în prezent un colectiv de 19 angajați, incluzând personalul diviziei de management forestier. Întreaga echipă va fi preluată de noul proprietar. Grupul Schweighofer continuă să sprijine gospodărirea durabilă a pădurilor.

Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piața românească în 2003. Azi compania operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn cu un total de cca. 3.100 angajați.
Mai nouă Mai veche