Duhoarea de fecale chinuie de trei zile orașul Suceava. Explicația oficială: „Oamenii nu trag apa și nici nu a mai plouat de câteva zile”



Un miros greu de fecale a pus stăpânire în ultimele zile pe orașul Suceava. Duhoarea pestilențială și-a făcut simțită prezența mai ales în George Enescu, Zamca, Centru și Burdujeni. Disconfortul resimțit de suceveni a mai scăzut duminică, atunci când miasmele au fost împrăștiate de vântul puternic care a bătut în rafale.

Fenomenul, susține Ștefan Groza, directorul societății ACET, operatorul serviciului de alimentare cu apă și canalizare din Suceava, este cauzat de un cumul de factori. Pentru ca sistemul de canalizare să fie „spălat” de mizerii, este nevoie de o anumită cantitate de apă. Dacă în canalizare ajunge prea puțină apă, dejecțiile rămân pe loc și emană mirosuri neplăcute.

Groza susține că s-a ajuns la acestă situație pentru că în Suceava nu a mai plouat de câteva zile, mulți suceveni sunt plecați de acasă în minivacanță și nu consumă apă, iar alții consumă foarte puțină pentru a face economie. Din această cauză cantitatea de apă ajunsă în canalizare este foarte mică și duce la emanarea mirosului urât.

„Am întâlnit acest fenomen și în piața centrală din Munchen. Așa funcționează canalizarea, dacă nu este apă suficientă nu se face spălarea. Nu a mai plouat de mult, oamenii sunt plecați în minivacanță și nu consumă, iar alții efectiv fac economie și nu prea trag apa. De asta apare mirosul neplăcut, pentru că nu este apă suficientă și nu se face spălarea canalizării”, a spus Ștefan Groza, directorul ACET Suceava.

Concluzia? Dacă vrem să scăpăm de supliciul putorii de fecale, fie tragem apa mai des, fie ne rugăm să plouă.
Mai nouă Mai veche