Locuri bugetate disponibile pentru sesiunea de admitere septembrie 2018

Luni, 10 septembrie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava dă startul sesiunii septembrie a concursului de admitere. Pentru ciclul de studii de licenţă sunt disponibile 317 locuri bugetate, dintre care 21 sunt destinate absolvenților de licee din mediul rural. Menționăm faptul că dintre cele 10 facultăți, 9 beneficiază de locuri bugetate, iar Facultatea de Științe ale Educației mai are disponibil un singur loc bugetat pentru candidații de etnie rromă. La forma de învăţământ la distanţă (ID) oferta USV cuprinde 300 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii. Absolvenții de liceu cu domiciliul în mediul rural beneficiază de scutire de la taxa de înscriere.

Pentru studiile universitare de masterat, candidații români pot alege din cele 105 locuri fără taxă, dintre care 9 sunt destinate candidaților de etnie rromă.

În această sesiune de admitere, candidații au posibilitatea de a se înscrie și la Centrul de Pregătire și Formare Continuă al Universității din Vatra Dornei, Str. Parcului, 25B, în perioada 10-13 septembrie.
În ceea ce priveşte admiterea la studiile de doctorat, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava scoate la concurs 49 de locuri (dintre care 2 locuri pentru rromi, 25 cu bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, şi 24 fără bursă, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi cu frecvenţă redusă). 12 locuri sunt destinate etnicilor români de pretutindeni (10 dintre acestea fiind cu bursă).

Etnicii români de pretutindeni beneficiază de 56 de locuri fără taxă pentru studiile universitare de licenţă, dintre care 17 sunt cu bursă. Oferta educaţională pentru studii de masterat cuprinde 51 de locuri, dintre care 41 sunt cu bursă. Reamintim faptul că şi în această sesiune de admitere, Universitatea va avea un centru de înscrieri deschis în incinta Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Chişinău, luni, 10 septembrie.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 19 septembrie.

Oferta educațională detaliată (locuri cu taxă și fără taxă) și informaţii despre despre concursul de admitere septembrie 2018, actualizate constant, pot fi consultate pe pagina www.admitere.usv.ro

Mai nouă Mai veche