Preotul George Ionuț Apetrei avea 1,90 la mie alcool în sânge când a omorât cu mașina o femeie din Mitocu Dragomirnei. A fost arestat pentru 30 de zile



Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a lui George Ionuț Apetrei, de 37 de ani, din localitatea Zvoriştea, județul Suceava, preot la Biserica Sf. Mucenic Gheorghe din Mitocu Dragomirnei, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”, fapte prev. şi ped. de art. 192 alin. 2 C.p., art. 196 alin. 1 C.p., art. 336 alin.1 C.p., cu aplic. art. 38 alin. 2 şi art. 338 alin. 1 C.p, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p,

Astfel cum rezultă din probatoriul administrat până în acest stadiu al cercetărilor, la data de 13.11.2018, în jurul orelor 18:50, inculpatul se deplasa la volanul autoturismului marca Volkswagen, pe un drum comunal de pe raza localitatăţii Mitocu Dragomirnei, jud. Suceava, moment în care a acroşat două persoane de sex feminin, care se deplasau în aceeaşi direcţie de mers, pe partea dreaptă a drumului. În urma impactului, inculpatul nu a oprit la faţa locului, continuându-şi deplasarea.

Ca urmare a leziunilor provocate în urma accidentului, una dintre victime a decedat în scurt timp, iar cealaltă a suferit multiple leziuni, care însă nu i-au pus în pericol viaţa.

Înculpatul a fost depistat de către organele de poliţie în locuinţa sa şi a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acestuia i s-au recoltat ulterior două probe de sânge, rezultând în final o valoare de 1,90 g/l alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,75 g/l alcool pur în sânge, la cea de-a doua probă.

La data de 14.11.2018, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche