Țigări descoperite în rezervorul unui microbuz, în Vama Siret

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat 1.000 pachete cu țigări ascunse într-un spațiu special amenajat în rezervorul unui microbuz.

La 10 decembrie 2018, în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean, Ivan S., în vârstă de 60 de ani, conducând un microbuz marca Citroen, înmatriculat în Polonia.
Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul microbuzului cantitatea de 1.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 20.000 de lei a fost indisponibilizat deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.
Conducătorul auto a fost sancțional contravențional de către lucrătorii Biroului Vamal Siret, cu amendă în valoare de 10.000 lei.
Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean s-a instituit măsura interzicerii intrarii în România pe o perioadă de 5 ani.
Mai nouă Mai veche