Tânăr botoșănean fără permis, prins la volanul unei mașini în care se afla și tatăl lui, la Dumbrăveni. Amândoi sunt acum cercetați penal


La data de 19.01.2019, orele 20:10, polițiștii Postului de Poliţie Dumbrăveni au oprit pentru control, pe D.C. 65 de pe raza comunei Dumbrăveni, autoturismul condus de către un tânăr de 19 ani, din com. Vlădeni, jud. Botoşani.
Pe scaunul din dreapta a fost identificat în calitate de pasager tatăl conducătorului auto şi proprietarul vehiculului, un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate.
În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul de 19 ani nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.
Tot din verificări, s-a stabilit faptul că tatăl acestuia, în calitate de proprietar al autoturismului i l-a încredinţat fiului său pentru a-l conduce pe drumurile publice cu toate că ştia faptul că nu este posesor de permis de conducere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche