Un basarabean cu permisul suspendat l-a declarat furat și a obținut un nou permis din Moldova. A fost prins la volan la Gura Humorului și e cercetat penal pentru fals în declarații


La 14.01.2019, în jurul orei 23.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe strada Ştefan cel Mare, din localitate, ansamblul auto condus de un bărbat de 32 de ani, din Republica Moldova.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România, pentru perioada 01.11.2018 - 29.01.2019.
De asemenea, cu ocazia cercetărilor, polițiștii au mai stabilit și faptul că, în perioada de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule, bărbatul a solicitat autorităţilor din Republica Moldova eliberarea unui nou permis de conducere, declarând faptul că, acesta i-a fost furat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” şi „fals în declaraţii”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche