Contrabandiși de țigări suprinși în flagrant lângă graniță, la Ulma. Polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment


In ziua de 3 februarie 2019, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi Sectorului P.F. Brodina au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Ulma, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce şi pentru că acestea nu s-au supus, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, abandonând coletele și fugind spre localitatea Ulma.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, procedându-se totodată la verificarea și supravegherea zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit abandonate 9 colete cu țigări care au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.977 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 175.231 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.
Mai nouă Mai veche