Microbuz și opt mii de pachete de țigări, abandonate lângă fâșia verde de contrabandiști de țigări, la Siret


În dimineaţa zilei de 4 februarie 2019, în jurul orei 04.30, la nivelul Sectorului P.F. Siret, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, lucrătorii noștri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, câteva persoane care transportau peste frontiera de stat, din Ucraina în România, mai multe colete voluminoase.

Imediat, un echipaj mobil a acţionat pentru reţinerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, luându-se totodată măsuri de cercetare şi verificare a zonei.

La faţa locului, polițiștii de frontieră au descoperit abandonat un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina şi mai multe colete cu țigări.

Autovehiculul folosit la activitatea infracţională şi ţigările au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.000 de pachete țigări.

Microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 93.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.
Mai nouă Mai veche