Expoziția „Bucovina, mănăstirile trăiesc” a fost vernisată la Muzeul Național Liechtenstein

Muzeul Bucovinei a început itinerarea europeană a expoziției de fotografii Bucovina, mănăstirile trăiesc, realizată de artistul fotograf german Oliver Mark.

Prima oprire a fost la Muzeul Național Liechtenstein.

Vernisajul expoziției a avut loc pe 20 martie și s-a desfășurat în prezența Excelenței sale dl.Vlad Vasiliu, ambasadorul României în Elveția, a doamnei dr. Caroline Hilti, membru fondator al Consiliului Liechtensteinisches Landesmuseum, a directorului Muzeului Național Liechtenstein, dr. Rainer Vollkommer, a directorului Muzeului Bucovinei, dr. Constantin Emil Ursu, a directorului Muzeului de Artă Ion Irimescu, Falticeni, preotul Teodor Brădățanu și a preotului Iachint de la mănăstirea Sf.Ioan Iacob Corlățeni, Pojorâta și nu în ultimul rând a autorului Oliver Mark.Colaborarea cu Oliver Mark, a început în 2017 cu expoziția de fotografie Beruehmtheiten- Celebrități, deschisă la Muzeul de Istorie.

Ca urmare a acestei fructuoase colaborări, în perioada 28 aprilie – 10 mai 2018, Oliver Mark a realizat un fotoreportaj intitulat Viața monahală din Bucovina, la mănăstirea Moldovița și la Schitul de călugări Rarău, observând și înregistrând pe pelicula viața din mănăstire. Imaginile surprinse de fotograful artist, prezentă publicului european specificitatea , dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina.

Expoziția (care cuprinde 30 de fotografii) este însoțită de catalogul cu lucrările realizate de Oliver Mark, în perioada cât a stat la cele două mănăstiri și va sta în Liechtenstein până pe 2 iunie 2019.

Următoarea etapă expozițională va fi la Berlin în luna iunie 2019.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.