Pregătiri pentru alegerile europarlamentare. 560 secții de votare amenajate în județul Suceava



Instituția Prefectului - Județul Suceava a demarat pregătirile pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, din 26 mai 2019.

Astfel, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 106, din data de 5 martie 2019, privind constituirea Comisiei Tehnice Judeţene Suceava pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019. Comisia tehnică este coordonată de prefect și are în componență reprezentanți sau șefi ai unor instituții cu competență în organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare.

Tot prin Ordin de Prefect, a fost constituit Grupul tehnic de lucru, de pe lângă Comisia Tehnica Judeţeană Suceava, pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

Totodată, a fost stabilită dimensiunea ştampilelor ce vor fi utilizate, au fost efectuate demersuri pentru asigurarea sediului şi dotării biroului electoral judeţean și au fost stabilite cantităţile de materiale necesare votării, urmând a fi demarată procedura de achiziţie a acestora.

Bugetul alocat pentru organizarea alegerilor europarlamentare la nivelul județului Suceava se cifrează la 3,963 milioane lei.
Mai nouă Mai veche