Cetățean din Bangladesh prins la Paltin după ce a trecut peste fâșia verde de la granița cu Ucraina


Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat un cetăţean din Bangladesh, în timp ce încerca să intre ilegal în România din Ucraina.

În data de 15 aprilie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 9.00, polițiștii de frontieră au depistat un bărbat care se deplasa pe jos, dinspre frontiera de stat către localitatea Paltin, comuna Brodina, județul Suceava.

Persoana în cauză nu vorbea limba română și nu își justifica prezența în zona de frontieră, fapt pentru care a fost condusă la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este un cetăţean din Bangladesh, în vârstă 26 de ani şi a încercat să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche