Femeie suspectată că a țepuit banca OTP cu aproape o sută de mii de euro, reținută în arestul IPJ Suceava


Cinci percheziții domiciliare au fost efectuate luni, 22 aprilie, într-un dosar penal instrumentat la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Lăcrămioara Boghean, de 44 de ani, și Mihaela Ihnatiuc, de 43 de ani, sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals, participație improprie la infracțiunea de fals în declarații și participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cele două sunt bănuite că în perioada februarie - iunie 2018 au indus în eroare banca OTP prin folosirea de mijloace frauduloase și prin prezentarea ca adevărate a faptelor mincinoase că zece persoane insolvabile, fără surse de venit, pe baza unor documente falsificate, au îndeplinit condițiile de acordare a zece credite pentru nevoi personale, astfel prejudiciind societatea cu suma de 405.632 de lei, și că au folosit 20 înscrisuri oficiale falsificate (cupoane de pensie și decizii de pensionare) pe care le-au prezentat pentru ca cele zece persoane să îndeplinească condițiile acordării unor credite pentru nevoi personale.

De asemenea, cele zece persoane care au contractat creditele de nevoi personale au fost determinate să declare necorespunzător adevărului, prin semnarea cererilor pentru acordarea creditelor, faptul că au calitatea de pensionari și că solicită în numele lor creditul.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, cartele, carduri bancare, înscrisuri cu valoare probatorie în cauză precum și suma de 220 Euro. Tot cu această ocazie au fost puse în aplicare două mandate de aducere.

Față de suspecta Lăcrămioara Boghean s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche