Activistă PSD numită adjunct al șefului IȘJ Suceava după demiterea inexplicabilă a profesoarei Gabriela Scutaru

Partidul Social Democrat continuă politizarea instituțiilor publice din județul Suceava. Anul trecut, fostul ministru PSD al Educației, suceveanul Valentin Popa, l-a demis pe incomodul Gheorghe Lazăr din funcția de inspector școlar general pentru a-l înlocui cu consilierul județean PSD Cristian Cuciurean, iar pe locul rămas liber de inspector școlar general adjunct a fost numită Alexandra Chirilă, de asemenea membru PSD.



Joi, 30 mai, profesoara Gabriela Scutaru (foto stânga) a fost înlocuită din funcția de inspector școlar general adjunct pe domeniul Curriculum și inspecție școlară. Gabriela Scutaru nu are apartenență politică și era singura persoană din IȘJ Suceava care ocupa o funcție de conducere obținută în baza unui concurs. Gabriela Scutaru este profesor titular la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava.

În locul rămas liber a fost deja numită Gabriela Mihai (foto dreapta), consilier județean PSD și director al Școlii Generale nr. 1 Suceava.

Ca urmare a acestei decizii a Ministerului Educației, toate funcțiile de conducere din Inspectoratul Școlar Județean Suceava sunt în prezent ocupate de activiști PSD.

Mai nouă Mai veche