Comunicat de presă al Spitalului Județean Suceava: „Pacientul Virginel Iordache avea o atitudine ostilă”


Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a transmis un comunicat de presă cu privire la situația senatorului PSD de Suceava, Virginel Iordache, care a fost transferat de la Suceava la București cu un ecliopter SMURD. Comunicatul de presă este semnat de dr. Mircea Macovei, director medical și purtător de cuvânt al unității medicale.

„Spitalul Județean de Urgență «Sf. Ioan cel Nou» Suceava a afăcut eforturi deosebite pentru a putea trata în condiții civilizate majoritatea pacienților care i se adresează. În acest sens, putem trata o larga gamă de afecțiuni, de la cele de urgență până la cele cronice.

Punctul de vedere al Spitalului nostru este:

Domnul senator Iordache Virginel s-a prezentat în UPU Suceava în data de 14.05.2019, ora 8.29, pentru febră și dureri articulare. A fost internat pe Secția Boli Infecțioase cu diagnosticul sindrom febril, sindrom cefalalgic, observație enteroviroză, colecistită cronică, suspiciune endocardită. Se începe tratamentul specific, iar în data de 16.05.2019 pacientul refuză continuarea tratamentului în serviciul nostru și solicită transferul la Institutul Boli Infecțioase «Matei Balș. Se avizează transferul al București de către prof. Streinu Cercel. Pacientul a avut o atitudine ostilă la adresa cadrelor noastre medicale în ceea ce privește competența și corectitudinea îngrijirilor și tratamentului propus.

Decizia medicului curant a fost efectuarea transferului cu o ambulanță, dar pacientul a refuzat acest lucru, solicitând transferul cu elicopterul.

Pacientul a făcut presiuni asupra medicilor în acest sens, amenințând cu intervenții la conducerea Ministerului Sănătății.

Pacientul are dreptul să-și aleagă medicul curant, iar decizia de transfer cu elicopterul a fost efectuată sub presiunea demnitarului.

Pacientul se transferă cu elicopterul la Institutul “Matei Balș“ din București unde se confirmă dignosticul de endocardită, se continuă și se completează tratamentul inițiat în serviciul nostru.

Spitalul Județean Suceava se delimitează de interferențele din zona politicului”



Citește și:
Mai nouă Mai veche