Senator PSD deranjat la burtă, transportat cu elicopterul SMURD la București. „Dacă ar fi apărut o urgență reală, ce se întâmpla?”



Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din București deși avea un diagnostic pentru care nu era necesară o astfel de mobilizare și cheltuirea unor fonduri publice.

Senatorul Virginel Iordache a ajuns la Spitalul județean Suceava miercuri, 15 mai. El acuza dureri de cap, vărsături și diaree. Parlamentarul a fost internat într-o rezervă a Secției de Boli Infecțioase.

Diagnosticul stabilit de medicii Spitalului Județean Suceava a fost de enterovirus.

Senatorul PSD ar fi cerut să fie transferat la Institutul Național de Boli Infecționase „Matei Balș” București. Parlamentarul ar fi insistat să nu fie transferat cu ambulanța, ci cu elicopterul. Transferul a fost realizat joi, 16 mai, cu un eclicopter SMURD, de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava.

La „Matei Balș” însă diagnosticul a fost același: o formă ușoară de virus aerogen. Diagnosticul așadar nu ar fi presupus transferul de la Spitalul Județean Suceava, cu atât mai mult în niciun caz cu un elicopter SMURD.



„Deși putea să fie tratat foarte bine și la Suceava, Virginel Iordache a cerut să fie transferat la Spitalul „Matei Balș” din București, dar nu cu ambulanța, ci cu elicopterul! Înțeleg că nici la București senatorul nu a ajuns în Reanimare, diagnosticul de la Suceava fiind menținut în mare parte. Ferească Dumnezeu de boală, dar ca să te ducă SMURD-ul cu elicopterul pentru așa un diagnostic este mult prea mult. Dacă atunci ar fi apărut o urgență reală, un copil care avea nevoie să fie transportat în Capitală? Ce se întâmpla?”, notează sursa citată.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru Obiectiv de Suceava că nu el ar fi autorizat transferul cu elicopterul SMURD, dar nici nu a explicat cine anume din Ministerul Sănătății a dispus ca aparatul de zbor să fie trimis la Suceava pentru transferul senatorului PSD.

Citește și:

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache
Mai nouă Mai veche