Contrabandiști depistați cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, la Straja. Polițiștii de frontieră au tras zece focuri de armă

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, aproape 34.000 pachete cu țigări, în valoare de 400.000 lei, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere. Pentru oprirea contrabandiștilor de țigări care nu s-au supus somațiilor legale, polițiștii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase zece focuri de avertisment.Miercuri, 22 mai 2019, în jurul orei 01.55, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Brodina a observat, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, la aproximativ 30 de metri de frontiera de stat, pe direcţia comunei Straja, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat autoturismul şi coletele cu ţigări şi au fugit spre teritoriul statului ucrainean.

Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au tras zece focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale, însă aceştia au fugit în Ucraina.Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei.

Astfel, au fost descoperite mai multe colete cu țigări şi un autoturism marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie. Atât maşina cât şi ţigările au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

În urma inventarierii ţigărilor din autoturism cât şi a coletelor găsite în zonă, a rezultat cantitatea de 33.950 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 397.215 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul de teren a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în continuare se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.