VIDEO Fiul liderei USR Clotilde Armand, cel mai mare punctaj la Olimpiada de Informatică. Ecaterina Andronescu, ironizată de elevii olimpici la festivitatea de premiere



USV a găzduit, vineri seară, festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru elevii de liceu. Olimpiada a avut loc săptămâna aceasta în municipiul Suceava.

La clasa a IX-a, primul loc a fost obținut de Albert Antoniu Greaca de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. La clasa a X-a, premiul I a fost obținut de Matei Tinca de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București. Primul loc la clasa a XI-a a fost acordat lui Adrian Emanuel Dicu de la Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova.

În competiția de la clasa a XII-a, premiul I a fost câștigat de Theodor Pierre Moroianu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. Theodor Pierre Moroianu este fiul liderei USR Clotilde Armand și al matematicianului Sergiu Moroianu.

Lui Theodor Pierre Moroianu i-a fost acordat și un premiu special din partea organizatorilor pentru cel mai mare punctaj realizat de un concurent la ediția din acest an a Olimpiadei Naționale de Informatică.

Protest față de politizarea evenimentului

La festivitatea de premiere, elevii olimpici au protestat față de modul în care ministrul PSD al Educației, Ecaterina Andronescu, și fostul ministru PSD Valentin Popa au politizat Olimpiada Națională de Informatică de la Suceava.

În timpul discursului Ecaterinei Andronescu, elevii olimpici au aplaudat ironic la aproape fiecare idee exprimată de ministru.

Mai nouă Mai veche