Un urs a pus pe jar populația și autoritățile din Câmpulung Moldovenesc. ISU Suceava a transmis o avertizare prin RO-ALERT


„A fost semnalat un urs liber în municipiul Câmpulung Moldovenesc, strada Căprioarei. Circulați cu atenție sporită și nu vă expuneți la pericol. ISU Suceava”, acesta este mesajul de tip SMS pe care l-au primit, miercuri dimineață, la ora 1.12, locuitorii municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Avertizarea prin RO-ALERT a fost transmisă după ce localnicii au sunat la 112 să anunțe că pe străzile din zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc, în apropiere de stadion, se află un urs. Animalul sălbatic a provocat distrugei în gospodării din localitate și în serile precedente. Urșii au distrus mai mulți stupi de albine dintr-o grădină, într-o altă gospodărie au atacat cuștile în care se aflau mai mulți iepuri, iar din alte gospodării din Câmpulung Moldovenesc și Pojorâta au omorât capre și vaci.

Localnicii bănuiesc că ar fi vorba despre unul dintre urșii care a fost adus din zona Brașov și eliberat în munții din Suceava. Ar fi vorba așadar despre animale obișnuite să caute mâncare în zonele locuite.

Animalul sălbatic a părăsite localitatea după ce Poliția Locală și Jandarmeria au ajuns în zonă, cu semnale acustice și luminoase, fiind utilizate inclusiv petarde pentru a-l speria.
Mai nouă Mai veche