Adolescent fără permis depistat conducând o motocicletă cu numerele expirate

Marți, 20 august 2019, ora 00:55, polițiștii SPR 13 Bălcăuți, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza satului Calafindești, com. Calafindești, în intersecția D.C.39 cu D.J.209 D au observat faptul că pe drumul sătesc denumit popular „sub pădure” circulă o motocicletă, al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție a întors brusc.

Echipajul de poliție a procedat la urmărirea vehiculului în cauză cu autospeciala din dotare, conducătorul acestuia conformându-se semnalelor regulamentare de oprire. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză se este un adolescent de 16 ani, domiciliat în comuna Calafindești, iar cu privire la situația permisului de conducere, conducătorul auto a declarat verbal că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În urma verificării efectuate în baza de date (evidența deținătorilor de permise de conducere) s-a constatat faptul că minorul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Procedându-se la verificarea vehiculului pe care l-a condus, s-a constatat faptul că acesta era un MOTOCICLU marca XIAMEN care îi aparține. Totodată, numărul de înmatriculare  avea valabilitatea de 30 zile, respectiv de la 28.05.2019 până la data de 26.06.2019

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche