Lemn fără acte transportat cu o mașină cu ITP-ul expirat. Lemnul a fost confiscat, iar șoferul a fost sancționat cu amenzi în valoare de 5.305 lei


Marți, 20 august 2019, în jurul orei 00:40, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ209G, pe raza localităţii Straja, au identificat și oprit în trafic autoutilitara marca Ford Transit, care se deplasa pe direcţia Brodina - Vicovu de Jos. Conducătorul autoutilitarei era un bărbat de 31 de ani din Vicovu de Sus, care transporta material lemnos. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

Fiindu-i solicitat să înmâneze documentele privitoare la materialul lemnos pe care-l transporta, cel în cauză a declarat verbal că nu posedă documente în acest sens.

S-a luat măsura conducerii autoutilitarei la Ocolul Silvic Falcău, unde personalul silvic a procedat la inventarierea acestuia. S-a constat prezenţa cantităţii de 2,95 m.c. lemn lucru rotund răşinoase.
Întreaga cantitate de material lemnos în valoare de 507,04 lei, a fost confiscată şi dată în custodie personalului silvic din cadrul  Ocolului Silvic Falcău.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform art.19 alin. 12 lit. b) din Lg. 171/2010.

De asemenea cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002, cu sancţiuni în valoare de 2305 de lei, fiindu-i reţinute plăcuţele cu numărul de înmatriculare deoarece autoutilitara avea I.T.P. - ul expirat.
Mai nouă Mai veche