505 șoferi au fost testați pentru consum de alcool la sfârșitul săptămânii trecute, pe drumurile din județul Suceava. Polițiștii au deschis zece dosare penale


În perioada 20.09.-22.09.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești a organizat o acţiune punctuală pe raza județului pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.Au fost testați cu aparatul etilotest 505 conducători auto, fiind constatate 10 infracţiuni si aplicate 162 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 70.135 lei. Polițiștii au reținut 19 permise de conducere, dintre care 5 pentru alcool și 14 pentru alte cauze și au retras un certificat de înmatriculare.

Exemple:

La 20.09.2019, ora 17.17, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 17 din orașul Frasin, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 21.09.2019, ora 23.30, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Moldovița, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani din comuna Vatra Moldoviței. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche