Un tânăr beat la volan dis-de-dimineață s-a răsturnat cu mașina în comuna Satu Mare


La 22.09.2019, ora 08.50, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe un DC neclasificat din comuna Satu Mare, pe fondul neadaptării vitezei, un localnic de 20 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe terenul de sport din localitate.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unui tânăr de 19 ani din aceeași localitate, pasager în autoturism.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea unui autovehicul de către o persoană a cărui drept de conducere a fost suspendat”, conducătorul auto de 20 de ani fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava , urmând ca, la 23.09.2019, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.
Mai nouă Mai veche