VIDEO Fântână arteziană muzicala care funcționează doar când pacienții nu au voie să iasă din saloane, la Spitalul Județean Suceava. Obiectivul a fost construit printr-un proiect de 400.000 de euro, iar punerea în funcțiune a costat alți 60.000 de euro



O fântână arteziană dotată cu un sistem de iluminat dinamic și cu două difuzoare a devenit funcțională, începând de duminică seară, la Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dar numai în intervalul orar în care pacienții nu pot părăsi saloanele în care sunt internați.

Fântâna arteziană a fost construită în anul 2012, printr-un proiect în valoare de 1,78 milioane de lei, la cursul de la acea vreme echivalentul a 400.000 de euro, finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu, prin Consiliul Județean Suceava, lucrările fiind încredințate firmei ArtPesiaj SRL Suceava. În cei șapte ani de când a fost construită, fântâna arteziană nu a funcționat niciodată.

În iulie 2019, Spitalul Județean Suceava a încheiat un alt contract cu Ritmic Com SRL, în valoare de 283.540,42 de lei, adică 60.054 de euro, pentru „Lucrari de instalare a conductelor, duzelor pompelor, sistemului de iluminat dinamic, lucrari de instalare a automatizărilor”.



Fântâna arteziană a devenit funcțională începând de duminică, 15 septembrie. Conform informațiilor transmise de Vasile Râmbu, managerul Spitalului Județean, jocurile de lumini și sunete vor fi funcționale doar în intervalul orar 18.00 - 22.00. Asta în condițiile în care pacienții spitalului pot părăsi clădirea doar în timpul programului de vizită, în intervalul orar 16.00 - 18.00.

La Spitalul Județean Suceava programul de vizită este respectat cu strictețe maximă, iar vizitatorii nu pot intra în clădire în afara intervalului orar menționat. De asemenea, pacienții nu pot părăsi clădirea spitalului în afara orelor de vizită pentru că toate secțiile sunt prevăzite cu sisteme electronice de securitate, iar ușile pot fi deschise doar cu cartele speciale folosite doar de angajații unității medicale.



Unitatea de Primire a Urgențelor este singura secție care poate fi vizitată în intervalul orar în care sunt funcționale jocurile de lumini și sunete de la fântâna arteziană.

Fântâna poate fi privită de la fereastră doar de pacienții internați în saloanele de pe latura de sud a clădirii principale a spitalului.

Mai nouă Mai veche