Tânăr cu permis de conducere italian, prins beat la volan la Horodnic de Sus. Avea 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat


La 26.10.2019, echipajele de poliție din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea au efectuat un filtru rutier pe raza comunei Horodnic de Sus, la intersecția drumului comunal 45 cu drumul comunal 46.
Astfel, în jurul orelor 23.25, a fost oprit un autoturism care se deplasa pe DC 46, raza comunei Horodnic de Sus, pe direcția com. Horodnic de Jos – com. Horodnic de Sus.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui tânăr de 28 ani domiciliat în comuna Horodnic de Sus, acesta prezentând permisul de conducere categoria B, eliberat de autoritățile italiene la 27.09.2013, certificatul de înmatriculare al autoturismului și polița RCA.
Întrucât șoferul emana miros puternic de alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, conducătorul auto a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său, i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Au fost efectuate verificări privind permisul de conducere prezentat, constatându-se că acesta este valabil.
Permisul de conducere a fost reținut, eliberându-se dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche